Banner
15-04-2020 | Nieuws

Met LabOral betrouwbaar Corona testen

Er is een grote behoefte aan betrouwbare testen voor het diagnosticeren van een corona-infectie en het testen op antistoffen tegen het virus in het bloed. Beide testen leveren een belangrijk bijdrage aan het reduceren van COVID-19 en het in kaart brengen van bescherming tegen het virus in de populatie.
Als u uzelf test of anderen dan is het van belang dat deze procedure op een betrouwbare wijze wordt uitgevoerd.

Wat wordt er getest?
In samenwerking met een ISO gecertificeerd en RIVM geaccrediteerd Opschalingslaboratorium voor coronadiagnostiek biedt LabOral twee testen aan: de PCR test om het coronavirus in patiëntmateriaal aan te tonen en een test om vast te stellen of er antistoffen tegen het coronavirus aanwezig zijn in het bloed,  hetgeen wijst op een doorgemaakte infectie.

•             De PCR test
Voor de diagnostiek wordt op de aanwezigheid van het virus getest en biedt LabOral een specifieke PCR test aan. Om deze test uit te voeren is er een keeluitstrijk met een wattenstaaf nodig. Het laboratorium is bij positieve uitkomst van een corona PCR test verplicht om dit te melden bij het RIVM en/of regionale GGD. Indien u als consument inlogt wordt dit gedaan door het laboratorium. De ARBO-arts zal dit doen voor een zorginstelling. Informed consent zal gevraagd worden om aan de AVG regels te voldoen.

•             De serologische test
Om vast te stellen of iemand een afweerreactie heeft opgebouwd tegen het virus, biedt LabOral de serologische test aan. Hiervoor moet u minimaal 14 dagen geleden klachten hebben gehad. Voor de test neemt u zelf enkele druppels bloed af middels een vingerprikje. In het laboratorium wordt getest op de aanwezigheid van IgG antistoffen tegen het virus. Bij een positief testresultaat zal er een bevestiging worden uitgevoerd m.b.v. een zogenaamde ELISA test om ervoor te zorgen dat er geen fout-positieve uitslagen worden gegeven.
 
Zijn deze testen betrouwbaar?
LabOral werkt samen met een laboratorium dat ISO gecertificeerd is en door het RIVM geaccrediteerd is als Corona Opschalingslaboratorium. Onze partner gebruikt CE-IVD gecertificeerde testen die intern en extern zijn gevalideerd. De testen en uitslagen worden gezien en geautoriseerd door een arts-microbioloog.  Via een beveiligd portal wordt de uitslag met u gedeeld.
 
Wie kunnen er worden getest?
Meten is weten. Personen met (lichte) ziekteverschijnselen kunnen worden getest op de aanwezigheid van het coronavirus (€99,95). Hiermee stelt u vast of een corona-infectie aan de orde is. De uitslag is een momentopname en daarom kan opnieuw testen bij bijvoorbeeld opkomende klachten noodzakelijk zijn.
Personen kunnen ook worden getest op IgG antistoffen (€49,95) om vast te stellen of een doorgemaakte ziekte toegeschreven kan worden aan het coronavirus.
Voor het bestellen van één of meerdere testen gaat u naar de openingspagina van de website van LabOral (www.LabOral.nl). Vandaar volgt u de aanwijzingen op deze website.

De testen kunnen worden besteld door particulieren, praktijken en bedrijven.